ALOE VERA BLOG

Zelf aloe vera gel maken
Er zijn veel mensen die zelf een aloe vera plantje in huis hebben en de gel zelf uit de plant halen voor eigen gebruik. Maar hoe doe je dat nou zo handig mogelijk en voor welke huis-, tuin- keukenprobleempjes kun je de aloe vera goed gebruiken?

De aloe vera plant kweken
Bij diverse tuincentra kun je zelf een aloe vera plant kopen. Voor de beste kwaliteit koop je de Aloë Barbadensis Miller. Zet de plant op een zonnige plaats in huis en geef de plant niet teveel water! Als de plant teveel water krijgt, gaat dat ten koste van de kwaliteit van de gel. Zodra de plant voldoende gegroeid is en minimaal over twaalf bladeren beschikt, kun je één van de onderste bladen afknippen, vrij kort aan de stam. Zodra er weer een nieuw blad is aangegroeid, kun je opnieuw een blad afknippen. Als je een blad hebt afgeknipt, zet deze dan eerst een poosje rechtop, zodat de gelige substantie/sap eruit kan lopen. Dit is hars en NIET geschikt voor gebruik. Als er geen geel sap meer uitkomt, veeg de afgeknipte zijde even goed schoon. Knip vervolgens circa 10 cm af van de punt van het blad. Nu kun je het blad fileren, door met een scherp mes een inkeping te maken aan één zijde van het blad, en laat je mes langs het blad gaan. Doe hetzelfde met de andere zijde en zie daar jouw eigen gekweekte aloe vera gel. Om een goed beeld te krijgen heb ik een video ingesloten, die bovenstaande werkwijze het beste demonstreert. Bewaar de gel tot tien dagen in de koeling of doe de gel in een blender en maak er een zachte mix van. Vul een ijsblokjeshouder met de gel en vries het in.

Als je het toch wat veel werk vindt, kun je natuurlijk ook 100% pure aloe vera gel online bestellen.

Aloe vera huis-, tuin- en keukentoepassingen
Het in huis hebben van aloe vera gel is erg fijn bij brand- en schaafwonden, het verkoelt onmiddellijk. Aloe vera sap helpt bij het verlichten van obstipatie, maagzweren, colitis (ontstekingen in de darm), aambeien, urineweginfecties en prostaatproblemen. Het verheldert de uitstraling van je huid. Aloe vera kan pigmentatie en donkere vlekken verminderen. Kenners uit de beauty-wereld zweren bij pure aloe vera als de perfecte scheercrème. Het is antibacterieel, wat fijn is als je je snijdt. Het is glibberig, wat ervoor zorgt dat je dicht op de huid kunt scheren en het is nog vocht-inbrengend ook.
Deel met Google Plus

Over i MIGHTY.

Moeder van 2 puberzonen | 44 jaar | woonachtig in Kampen | bestuursondersteuner college van B en W | dol op producten van Forever Living | schrijfster.

0 reacties:

Een reactie posten